Ons favoriete vakantieland is Griekenland. We zijn er al een tijdje niet geweest en dat zal nog wel even zo blijven. We zijn op het moment namelijk gebonden aan de schoolvakanties en Griekenland is mooi maar in het hoogseizoen ook erg warm. Met een beetje pech zit je met 40 graden in de schaduw. Een beetje teveel van het goede. Als de kinderen wat groter zijn geworden zullen we er wel weer eens komen maar op het moment kunnen we alleen wat sfeer snuifen op het internet.

De eerste stop is dan vaak de Griekse Gids. Info over alle eilanden en het vasteland en honderden vakantiekiekjes opgestuurd door bezoekers. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Er is ook een belgische en een engelstalige versie van de site.

Een handige algemene site over het grootste eiland van Griekenland Kreta is IN-CRETE.info. Geen eigen inhoud, alleen veel links.
Heel leuk om te lezen is The Cretan Vista Guide: gemaakt door een engelsman die in een klein dorpje ten noordwesten van Chania van zijn pensioen geniet. Gevarieerde verhalen over het leven in dit stukje Kreta. Dagelijkse dingen zoals busdiensten en markten en minder dagelijkse, zoals het kopen van een oud huis en aardbevingen. Geïllustreerd met sfeervolle zelfgemaakte foto’s. Aardig is ook de leesplank: een bespreking van allerlei boeken over Griekenland en Kreta. Een soortgelijke site is Living in Crete.

Bij Kreta hoort natuurlijk ‘Who Pays The Ferryman?’. De populaire engelse tv-serie uit de jaren zeventig heeft destijds tot een boom geleid in het tourisme naar het eiland en in het bijzonder de Agios Nicolaos. Informatie over de serie staat op deze site gewijd aan de producer/scriptwriter van de serie Michael J Bird. Interessant om te weten: de serie is niet naar het boek gemaakt maar het boek is een ‘novelization’ van de serie. De nederlandse fan Anna Pereboom heeft veel van de film locaties opgezocht. De foto’s staan ook op de site.

Niet specifiek grieks maar een mooie collectie vakantiefoto’s vind je hier bij BamJam. Veel sfeervolle plaatjes om bij weg te dromen.